söndag 18 oktober 2009

Söndag 18 oktober. Ordförandekonferens på Djurönäset. Ombildningsstämmoobservatör.

Ordförandekonferensen fortsatte idag söndag. En genomgång av föreningarnas verksamhet visade att det finn väldigt mycket verksamhet igång men att det finns utvecklings potential på en del olika områden.
En trötthet finns i föreningar som har mycket ombildningar i området. En hel del fria grupper är igång och många jobbar med att få igång lokal verksamhet.
En del av förmiddagen ägnade vi åt aktuella frågor och teman som föreningarnas ordföranden föreslog under lördagskvällen.
Bland annat hyressättning, information, Stockholmsmodellen, överenskommelsen mellan HGF och SABO, självkostnadsprincipen och bostadspolitiska plattformen.
Efter lunch fick vi besök av Jörgen Strandberg från förbundskontoret. Jörgen fängslade alla med sitt engagemang rörande kommande kampanj Bygg om Bygg nytt.
Vi fick en ordentlig genomgång av kommande kampanj. När Jörgen hade informerat om vilka föreningar som var utvalda enligt en riksgemensam taktik och hur det skall kampanjas. Av de föreningar som inte valts ut var det många som ville vara med och självklart skall alla som vill få vara med och kampanja.
Dagen avslutades med en avrundande frågestund före en kopp fika och bussresa in till Stockholm för deltagarna. Alla deltagarna var nöjda med konfererandet och servicen på Djurönäset. God mat med trevligt umgänge är näring för både kropp och själ.

Under dagen får jag bekräftat att Stockholms Stadshus AB skall ta ett beslut om att det skall delta en oberoende observatör på kommande köpstämmor. Ett beslut som kommer vara bra för alla parter. Ett mycket klokt kommande beslut av politikerna i Stockholms Stadshus AB styrelse

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bor på södermalm och vi är många här som är undrande över en sak:
Varför verkar det som HGF Stockholm och HGF Södermalm har så svårt att samarbeta? Hur kommer det sig?

Tacksam för svar.

Pelle sa...

Mycket bra med observatörer från kommunen på köpstämmor så slipper bostadsrättsföreningen dessa ständiga brottsanklagelser.

Förmodligen blir det även lugnare utanför när det inte blir samma lockelse för vänsterfolk att dyka upp på stämma efter stämma och skapa oro bland boende som ska ta sitt kanske största beslut någonsin.

Terje sa...

Samarbetet mellan Södermalmsföreningen och regionledningen har under årtionden varit kärvt. Det finns en stor vilja från regionledningen att jobba bort detta och under senare år ha samtalsklimatet blivit betydligt bättre.
Vh
Terje

Terje sa...

Hej Pelle
Självklart skall inte någon störa en köpstämma oavsett politisk tillhörighet men opinionsbildning är väl ok?
Terje

Pelle sa...

Opinionsbildning är en sak, men det HGF och flera vänsteraktivister ägnat sig åt är att söka upp köpstämmor (där de själva inte bor) och skapa oro och kaos för personer som är på väg till ett möte för kanske deras största beslut någonsin. Det är bara ruttet.

Anonym sa...

Pelle: sluta kalla ombildningsmotståndare för vänsterfolk. Jag röstar borgerligt och är mot ombildningar. Iallafall så som det går till idag. Nyfiken bara: har du vart med om ombildning själv och när isåfall?

för övrigt, jättebra m observatör. Hoppas det nån gång blir nån undersökning om årets köpstämmor och även fr några år tidigare vad folk tycker,tyckte och hur de mår och hur det blev mm mm

bror sandström sa...

Hej "Anonym som är tacksam för svar". Kom ner på Krukmakargatan 6 på onsdag kväll och tá en fika med oss, så skall vi reda upp din missuppfattning. Du kan också ställa din fråga direkt till regionchefen Göran på 0703016010 eller till regionstyrelsens ordförande Terje på 0703016150 eller om du är "blyg" e-posta till
bror.s@comhem.se
Du skall givetvis få svar på din fråga.
Bästa från bror sandström S-malm