torsdag 24 september 2009

Onsdagen 23 september. SEminarium om trygghet. Kastanjegården. SR. SvD.

Idag hade föreningen i Botkyrka ett seminarium rörande trygghet i boendet. Fokus låg på trygghet men också vilka rättigheter och skyldigheter hyresgäster har. Representanter för bostadsbolag både allmännyttiga och privata, polisen, politiker, personal och förtroendevalda i hyresgästföreningen från olika håll i riket deltog. Ett bra seminarium som säkert kommer stimulera till fortsatt arbete med trygghetsfrågor.

Tv inslag i ABC Länk: http://svtplay.se/v/1701578/abc/23_9_19_15 rörande ombildningen i Kastanjegården och en
artikel i Svenska Dagbladet länk:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3559335.svd

I tidningen och TV inslaget kritiseras borgarrådet Teres Lindberg för att hon med egna ögon velat skapa sig en bild av hur det går till på stämmor. Teres, liksom en av våra jurister och jag har hört otaliga berättelser om hur det går till.
Den ena otroliga berättelsen efter den andra har berättats. Att då som politiker ta sig tiden att på plats se och höra vad som händer tycker jag är starkt gjort. Att dessutom inte bry sig om glåpord och påhopp utan vara fullständigt oberörd tycker jag är en styrka.
Jag vill mena att det vore en oerhört nyttig upplevelse för även andra politiker att se vad som händer i bostadsområdena när ombildningstokerierna är igång.
Det vore säkert nyttigt för borgarrådet Joakim Larsson att våga sig ut från Stadshuset och avlägga ett studiebesök i ett område som är utsatt för ombildning. Jag är övertygad om att min kompis Kenneth i Östberga skulle kunna erbjuda en tur i området kanske till och med i samband med någon kommande BRF stämma.
Jag har varit ute på många möten i olika sammanhang och debatterat ombildningar och andra bostadspolitiska frågor men aldrig jag upprepar aldrig varit med om så omfattande och gränslösa och intensiva påhopp efteråt. Upprop med oriktigt innehåll. Krav på dementier av sådant som aldrig skett. Åtskilliga uppdiktade händelser som skall dementeras.

Jag lider med alla som drabbas av detta. Jag har tidigare sagt att jag beundrar de hyresgäster som i sina bostadsområden kämpar för hyresrättens bevarande. Nu beundrar jag dessa kämpar ännu mer.
Jag kopierar in delar ur ett mail som skickats till HGF som exempel

"".................................. Det var rent ut sagt bedrövligt att se era aktivister (=anställda och medlemmar) uppföra sig värre än nazisterna gjorde mot judarna på Kristallnatten eller hur Stalin med sitt hejdukar trakasserade sitt folk. Sådant MÅSTE helt enkelt anmälas och utkrävas lagens strängaste straff för. Funderar på att skicka ut bilder samt ett artikelunderlag till pressen så snart jag hinner. Vill även på detta sätt meddela att jag lovar viga en stor del av min fritid åt att ”jaga ner” Hyresgästföreningen så att de försvinner från jordens yta precis som gjordes med nazisterna och Hitler 1945. Som sagt, mycket har jag sett i mitt liv men gårdagen var det absolut värsta hittills. hälsningar / best regards ........................ ""

Kommentarer överflödigt!

Bostadsrätts-organisationen SBC har en blogg där dom på ett oriktigt sätt liksom ombildningsivrare påstår att vi försökt tränga oss in på en stämma.
http://sbcombostadsratt.blogspot.com/2009/09/hyresgastforeningens-gerillaverksamhet.html

Att skriva en hel massa gnällmail och brev till borgarrådet är en strategi som enligt uppgift från en deltagare på mötet (jag var inte med på mötet) ordföranden i BRF uppmanade medlemmarna att göra för att få ytterligare förlängning av tiden för köpstämman. Sorgligt att det finns de som tar detta på allvar. I slutändan vinner alltid rent spel.

Under kvällen åker Ewa med mig till ett trevligt bomöte i en LH i södra delarna av länet Nynäshamn. Vi blir vänligt och glatt mottagna och den trevliga gemytlig stämmning får oss båda på gott humör. De senaste dagarna har varit slitiga och jobbiga för oss båda. När vi åker hem säger Ewa tankfullt "sådana här kvällar gör att jag förstår varför du orkar och vill kämpa vidare för hyresrätten".
Tar tunnelbanan sista biten hem och passar på att läsa dagstidningarna ordentligt. Väl hemma skriver jag blogg och funderar på morgondagen. Skall tala på ett seminarium morgon också. Måste ha en röd tråd eller kanske blå.........

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ang. politiker som inte vill se verkligheten i verkligheten.

"När en demokrati dör, dör den inte av brist på lagar utan av brist på demokrater."

Janne H

Anonym sa...

Tyvärr kan man ju inte lämna kommentarer under svd artikel, är övertygad om att många skrivit in då och berättat en annan vinkel på saken.

Anonym sa...

Ni framstår ju som skvatt galna i artikeln, tog ni verkligen med er 15 aktivister till mötet? Vad var syftet med dessa, att ytterligare utöva påtryckning? Vilka är dessa aktivister. Storvuxna karlar med skräckinjagande utseende? Jag tycker ni sätta er ner och verkligen fundera på vilket budskap ni för ut och vilka metoder ni använder, för jag tycker inte om det jag ser. Det ger obehagliga vibbar.

Terje Gunnarson sa...

Hej Janne
Håller med!
Terje

Terje Gunnarson sa...

Hej Anonym.
Jo det går att lämna kommentarer på nätet under artikeln i Svenska Dagbladet.
Terje

Terje Gunnarson sa...

Hej självklart tog vi inte med oss några aktivister. Det närmaste man kan komma aktivister var några gängliga och definitivt inte storvuxna åhörare utanför lokalen med en lapp på magen där det stod medborgarvittnen. Allt annat är trams.
Terje

Johan sa...

HÄR finns ännu ett bemötande av artiklarna i SvD

Anonym sa...

När det gäller de som stod där som medborgarvittnen var inte storvuxna karlar i den bemärkelsen.
De var som vilken "vanlig" människa som helst. Dock kan även en "vanlig" människa vara skräckinjagande av att bara stå där.
Men som alltid finns det två sidor av detta. Något säger mig att detta är bara början. Har inte orkat att kommentera allt som har skrivits om vad som hände de båda kvällarna. Förstår inte heller varför vuxna människor ber att få komma in på ett möte där det i förväg är klargjort att enbart de som är skrivna på adressen har rätt att komma in. Spelar ingen roll vad man har för titel eller roll i sitt arbete/privatliv. Står det klart och tydligt(vilket det gjorde) att enbart boende som är skrivna på adressen får komma in är det inte så mycke att orda om.
Vem är jag ? Jo jag är en som anser att Hyersgästföreningen sysslade med en sorts rasism då de inte tog kontakt med alla medlemmar i hyresgägstföreningen. Vet detta med säkerhet. Nej är inte boende på Kastanjegården vilket inte de flesta av de så kallade medborgarvittnen heller var. Skillnaden är att jag har varit med från början, både hört och sett hur alla parter har betett sig.
/På avstånd och anonym

Anonym sa...

HeHe är inte du en storvuxen skäggig läskig typ Terje?

Jag måste säga att de utryck som har angivits från olika lokala föreningar har klart och tydligt skadat mit förtroende för HGF, ledsamt men sant. I den förening som jag bor i har lokala HGF representanter rivit ned lappar, vrålat åt grannar, polisanmält en stor mängd av sina egena grannar helt utan anledning. Sådant aggerande sätter spår. Jag har med anledning av detta gått ur föreningen då jag själv blivit anmäld utan att ge utryck för någon sida. hyresgäst som vill vara anonym för att slippa bli anmäld och förlora ytterligare en arbetsdag.

Terje Gunnarson sa...

Hej du anonym.
Jag är nog inte direkt skräckinjagande.
Själklart skall alla uppföra sig väl och respektera varandras åsikter. Allt annat är oavsett vad eller vem man företräder.
Du får gärna höra av dig så jag får veta mer om vad som hänt dig.
Vänlig hälsning
Terje

Anonym sa...

Tack Terje för din omtanke. Jag har dock inställningen att jag vill lägga detta bakom mig. Att bli dragen till polis stationen när man är helt ovetandes om varför var minst sagt jobbit! Jag är av inställningen att man skall använda samhällets resurser på bästa sätt och inte använda de fördelar som finns i vårat samhälle till egen vinning. Det är fel inställning att polisanmäla för bara sakens skull som det var i mitt fall.

Terje Gunnarson sa...

Hej. Håller med dig till 100%. Terje