fredag 25 september 2009

Fredag 25 september. Styrgrupp Webben. Ekeröbostäder. Norrmalmsföreningen inviger ny lokal.

Nu börjar det närma sig skarpt läge för besluten rörande nya webben. Vilka program skall köpas in, användarlicenser, housting, nerstängning av lokala sidor. Den 1 december stänger regionerna ner de lokala sidorna som föreningarna har på den gemensamma webben. I Region Stockholm finns det information om detta på webben men du måste logga in först.

SBC tycker att det skall räcka med enkel majoritet på BRF stämmorna när man röstar om att ombilda hyreshus till Bostadsrättshus läs mer på Hem och Hyra. Klicka på:
http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=0&orgId=0&movefirst=firstPageItem20090925_133216960&ObjectID=254504
”Återinför enkel majoritet vid ombildning”

2009-09-25 Enkel majoritet ska räcka vid ombildning till bostadsrätt. Det kräver bostadsrättsorganisationen SBC i ett brev till regeringen. – I alla andra sammanhang räcker det med att över hälften röstar ja, säger vd:n Göran Olsson.
Eller läs mer på http://sbcombostadsratt.blogspot.com/ och här finns brevet http://www.sbc.se/Brev-till-Odellww.sbc.se/Brev-till-Odell

I aftobladet skriver man om att rökning borde förbjudas i lägenheter läs mer på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5858110.ab

Ekeröbostäders ledning hade idag överläggingar på Aronsborg i Bålsta. Jag hade nöjet att få besöka och berätta om Stockholmsmodellen. Vi tar givetvis alla tillfällen att informera om det pågående arbetet.

Under eftermiddagen och kvällen hade Hyresgästföreningen på Norrmalm invigning av sin nya lokal på Vanadisplan. En fin och ändamålsenlig lokal belägen i föreningsområdet. För Regionstyrelse överlämnade jag en fin litografi med Stockholms motiv.
Lycka till med lokalen!

Inga kommentarer: