söndag 30 augusti 2009

Söndag 30/8. Delegationsordförandeval. Vila. Slöardag. Flyttkartonger. Ekonomi.

Vackert väder som borde ha utnyttjats bättre en tur med båten eller långpromenad men det blev en riktig slöardag idag. Den gångna veckan var ganska tuff med tidiga möten och kvällsmöte varje dag toppat med jobb nästan hela dagn igår. Har försökt läsa ikatt dagstidningarna och helt klart ar det mycket bostadsfrågor i media.

Den ekonomiska krisen har ännu så länge inte påverkat priserna på bostäder men den som äger drabbas allt oftare av att inte kunna betala avgifter och lån. Tänker speciellt på de som ombildat tidigare hyresrätter till bostadsrätter och hamnat i ekonomisk knipa. Kanske arbetslöshet och sviktande ekonomi och i slutändan försäljning av bostadsrätten och ingen stans att bo.
Nej det är allt tryggare med hyresätt än bostadsrätt.

Vår förhandlingsdelegation gentemot Svenska Bostäder skall kommande måndag välja ny delegationsorförande. Karl-Erik Hamein fram till nu delegationsordförande bor i det bostadsbestånd som nu förs över till Familjebostäder. Karl-Erik har för någon vecka sedan drabbats av ytterligare en stroke nummer två i år men är vid gott mod. Jag hoppas delegationen skickar blomma och ett krya på dig kort.

I morgon är det förbundsstyrelsemöte så under kvällen läser jag igenom handlingarna. Mer info i morgon kväll.

Får några mail under dagen från medlemmar i ombildningsröran. En hel del handlar om tvivelaktiga stämmor eller hur det jobbas med fullmakter och övertalning. Låg eller ingen hyra om du röstar för ombildning och köp om du röstar ja fast du inte vill köpa blir vanligare och vanligare som argument för att få ihop ja röster.

Flyttkartongena börjar fyllas med allehanda ting. Resonemang om gardiner, sängstorlek, bord, porslin, husgeråd i stort och smått, rulbrädor, sängkläder och diverse annat mellan mor och son förekommer med jämna mellanrum.
Imorgon skall Joel hämta nycklar till sitt livs första hyreslägenhet.

Inga kommentarer: