lördag 18 juli 2009

Lördag 18/7 SvD. Båttur. Mailbeslut. Ombildning. Semester

Igår hade jag ett ganska långt samtal med en reporter på Svenska Dagbladet. Vi pratade om Förhandlingar Hyresnämnden Demokratins dilemma och Stockholmsmodellen. Frågorna angående förhandlingar gällde ett privata beståndet som förhandlingarna strande i. Den aktuella förhandlingsdelelegationen tog ett beslut som påverkar hyresgästerna utan att det kommit till ett slutgiltigt resultat om hyresnivåerna.
Under veckan som gick har regionstyrelsen via mail tagit ett beslut som brådskade. Det gällde en förening som behöver ekonomiskt stöd för att lösa en lokalfråga. Ett stöd av engångsnatur som faller inom regelverket för den så kallade Föreningspotten.
Villjan hos en del att ombilda hyresrätter till bostadsrätter kunde förväntas avta under semestertider men på sina håll verkar det tvärtom. Nu han man tid att knacka på dörrarna hos de som inte vill ombilda och med lock och pock försöka få dessa hyresgäster att rösta för ombildning trots att de inte vill. Just nu pågår detta på flera håll till exempel Linjalen på Södermalm och Tornsvalan i Aspuden.
Så här beskriver Johan i Linjalen läget hemma i hans kvarter: "Här Linjalen råder ungefär samma undantagstillstånd. Dörrklockor pinglar, fullmakter fladdrar och den ena skamlösa lögnen avlöser den andra. Vi som är utsatta för ombildningar kommer knappast att kunna betrakta mitten på år 2009 som "The summer of love" när vi tänker tillbaks."

Semestern börjar kännas som att den är igång jag börjar bli smålat har telefon på tyst när den är på och tänker allt mer på ingenting.
Idag tog vi en lång tur med båten och hälsade på ett par goda vänner som har ett riktigt smultronställe i skärgården.

















Högt upp med utsikt över både land och hav med femtio meter till badstranden.

På vägen tillbaks mot Dalarö tog vi den inre farleden via Dalarö Skans. Den gamla fästet står stadigt vid inloppet och skulle en gång i tiden vara en del av Stockholms försvar.

Öster om Dalarö Skans ligger en ön som Skraken slagit läger i och som ser fullständigt öde och förstörd ut. På avstånd ser den kuslig ut vi såg bara stammar och tomma grenar på träden inget grönt. När vi kom närmare såg det ut som en bild ur en skräckfilm allt öde allt sterilt allt som vill växa försvunnet bara stora svarta fåglar..........

3 kommentarer:

Anonym sa...

I mitt kvarter är det den lokala hyresgästföreningen som står för trakaserier och lögner. Trots att man utryckligen på ett klart och lugnt sätt försökt beskriva att man inte är intresserad av alla lappar som den lokala föreningen delar ut och INTE vill ha dessa i sin brevlåda så fortsätter detta. HGF bör ta sitt ansvar i denna fråga och gå igenom lokala föreningar för att minnimera det klara missnöjet med lokala föreningar som förekommer.

Terje sa...

Hej Anonym.
Själklart tar vi vårt ansvar och självklart även i ditt kvarter. Var bor Du?
Vh
Terje

Anonym sa...

tips till anonym: sätt upp en lapp på dörren att du inte vill ha dessa lappar. De kanske inte vet exakt vart du bor och därför hamnar lapparna i din låda.

Fast för övrigt så håller jag med om att trakasserier och lögner är fel varifrån det än kommer och ska ju tas itu med.