tisdag 27 januari 2015

Tisdag 27 januari. Möten. Inspiration. Halka. Seminarium. Hyror och hyressättning. Hissen avstängd.

Januari började som en lugn månad med "lagom" mycket att göra men mot slutet har möten, luncher och fikaträffar avlöst varandra. En hel del har handlat om framtiden men något enstaka om historien det vill säga sådant som hänt. Känner ett visst inre motstånd att segdra sådant som hänt. Betydligt roligare att prata om framtiden och kommande projekt.
Igår var jag på en inspirationskväll där temat var SKB Stockholms Kooperativa Bostadsförening. SKB:s Vd Eva Nordström informerade om boende, förvaltning, ekonomi, nyproduktion och hyresnivåer. Hyresnivåerna förhandlas inte utan fastställs av en grupp förtroendevalda som utgör ett hyresråd. Höjningarna för 2015 är 1,9% sett över hela beståndet men det sker en viss diffrentiering.

Halkan på gångvägar och trottoarer har den senaste veckan varit hopplös. Undrar hur många som brutit armar och ben på väg till och från arbetet eller kanske mataffären.
I vårt grannland Norge har en klok styrelse för staden Fredrikstad ombesörjt att det på olika ställen finns saltblandad salt att hämta för den som behöver. Det lär vara strykande åtgång på sanden och säkerligen är det en försumbar kostnad vägd mot alla arm och benbrott som kan undvikas tack vara gratis sand till invånarna i staden.
Planeringen av det kommande seminariet löper på planenligt. En intressant gästtalare på har vidtalats och det verkar gå i lås. På fredag skall vi träffas några stycken och lägga fast programmet. Återkommer med när var och vem.
I ett höghus i söderort är hissen avstängd under 4-5 veckor. Hiss och maskineri skall byta ut och följen blir att de som har svårt att gå i trappor på grund av handikapp eller ork inte kommer iväg till affären, apoteket eller kanske biblioteket. Fastighetsägaren har städslat en person som tre gånger i veckan handlar och går ärenden till de boende i höghuset. Ett bra och lovvärt initiativ som fler borde ta efter. Kostar inte speciellt mycket men höjer livskvalitén och kanske nöjd kundindex vid nästa mätning.
Nu lite gnäll. Har sålt bilen och i väntan på nyförvärvet lånat bonussonens fina Ford. Hämtade den igår och hör hur det låter illa när jag svänger och när jag kör över farthinder. Eftersom det var plusgrader när vi parkerade bilen för några veckor sedan skyller jag på kylan men dessvärre var det värre. En framfjäder är av så nu väntar besök hos bildoktorn på torsdag. Känner mig isolerad utan bil och får lita till egenkraft dvs promenader till o från affären, posten och fiket. Tungt! :-)

Inga kommentarer: