måndag 8 juli 2013

Fredag 5 juli - Söndag 7 juli. Summerar Almedalen. Båtar.

Har haft problem med att logga in på bloggsidan. Installerat en annan webbläsare och det var vad som behövdes nu funkar allt.
Fredagen gick år till att summera intrycken och visitkorten från min vistelse i Visby.och Almedalen. Bostadsfrågan får mer och mer utrymme i debatten men fortfarande känns det som att man är mer koncentrerad på vad som behöver göras än hur det skall göras, finansieras och hyresgästinflytande.

 I helgen som gick träffades ägarna till riktigt snabba båtar power boats och fräste fram genom skärgården tillsammans. Det började som ett avlägset muller som tilltog hela tiden och när mullret slutade öka i volym började vi fundera på vad det var som lät så stort.
En kort promenad till Dalarö kanal klargjorde vad det var som lät. Massor at dessa motorstarka båtar defilerade genom Dalarö kanal därav det våldsamma mullrandet.

En sak som jag observerade i Almedalen var att många pratar om samarbete över gränser, olika intressen och ideologier behöver mötas och finna gemensamma vägar in i framtiden.

Jag har ofta sagt att samarbete är oftast nyckel till framgång det är sällan framgångsrikt att ta strider. Om man tar tydlig strid gäller det att komma ihåg att efter krig kommer alltid fred. Tillsammans kan vi göra jobbet dubbelt så bra.

Inga kommentarer: