fredag 24 maj 2013

Torsdag 23 maj - fredag 24 maj. Folkets Hus Rågsved. Barnbarn. Båten sjösatt. Stenhögar.

Igår torsdags kallade Nya Rågsveds Folkets Hus till möte med alla intressenter det vill säga stadsdelsförvaltningen, skolledning, rektorer, fältassistenter, föreningar i Rågsved och Hagsätra. Givetvis var Hyresgästföreningen där både Lokala Hyresgästföreningar och Syd-Ost föreningen. Information om läget efter torsdagsnattens skadegörelse samt vad vi tillsammans kan göra för att släppa fram alla goda krafter.

Tack alla som igår torsdag var med och gjorde Rågsved och  Hagsätra tryggt!
Idag fredag kommer Stadsdelsförvaltningen att vara på plats i Nya Rågsveds Folkets Hus mellan klockan 11.00–18.00 fredag, 12.00–15.00 lördag och söndag. Alla som har funderingar frågor eller vill hjälpa till ikväll med nattvandring är välkomna.

Ikväll fredag fortsätter kvälls- och nattvandringarna, alla är välkomna, föreningar, boende eller Rågsvedsälskare. Alla behövs! Samling och genomgång från 18.00 och fortsätter fram i natten! Ring gärna dina föreningskompisar, grannar eller de som sagt att de vill hjälpa till och bjud med. På plats bjuder Rågsveds Folkets Hus på fika och smörgåsar!

I Hagsätra öppnar Stadsdelsförvaltningen en lokal mitt i centrum dit man kan komma och ställa frågor, samtala eller anmäla intresse för vandringar i Hagsätra-Rågsved. Lokalen är bemannad mellan klockan 11.00–18.00 fredag och 12.00–15.00 lördag och söndag.´

Barnbarnen anlände under kvällen tillsammans med mormor Ewa. Nu är det full fart på alla håll och kanter. Nu vankas det film liggandes i sängen. Grabbarna har bestämt att vi skall åka båt, fiska, köra sopor, leka med min radiostyrda båt och en massa annat. Vi får se vad vi hinner.

Under sena eftermiddagen hörde Pelle med den gigantiska kranförsedda lasbilen av sig. Dags för sjösättning var beskedet. Det behövs en rejäl kran för att lyfta båten (ca fyra ton) över kraftledningen som hänger över infarten där båten är upplagd. Nu ligger "Happy Days" vid bryggan och väntar på att vi skall njuta av en härlig båtsommar.

Så här skriver Rågsveds Folkets Hus på sin Facebook sida klockan 21:30
Nu är vi över 80 kvälls och nattvandrare som möter och pratar med Rågsvedsbor som njuter av kvällen och ett lugnt Rågsved. Vi vill fortsätta och välkomna fler som kan vara med och trygga Rågsved-Hagsätra. Vi får in nya rapporter om att stenar ligger i samlingar, formationer och högar på olika adresser och platser. Nu ser vi till och får bort dem!
Bullarna som Folkets Hus har bakat och de som skänkts av Vivo smakar bra till varm dryck eller kall juice!
Kom förbi!

Inga kommentarer: