lördag 9 mars 2013

Fredag 8 mars - lördag 9 mars. Årsmöteshandlingar. Nynäshamn. Botkyrka. Barnbarn.

Fredagen blev veckans vilodag med en del privata ärenden på agendan. Passade på att  läsa igenom en del handlingar inför kommande årsmöten när jag satt i solen och kände att våren är nog i antågande.

Inledde lördagens arbete med att åka till Nynäshamn. Hyresgästföreningen i Nynäshamn hade kallat medlemmarna till årsmöte. Sedvanliga årsmötesförhandlingar i ett trivsamt mötesklimat. Som vanligt hade föreningens ordförande Jonas Carlsson tillsammans med sin styrelse förberett mötet ordentligt. Jonas valdes om till föreningsordförande och det var ingen tvekan om att han var glad över att ha fått förtroendet att leda föreningen i ytterligare två år. Att få vara mötesordförande när allt är så välordnat och trivsamt är ett rent nöje.
Lite senare under eftermiddagen är jag i Tumba som inbjuden gäst på Botkyrka-Salems årsmöte för att prata bostadspolitik men också att leda årsmötesförhandlingarna. Simon Safari blev omvald som föreningsordförande och på de övriga förtroendeuppdragen var det väldigt få förändringar. Nämnas kan att en tidigare numera pensionerad ombudsman Rinnie Ideborn valdes in i styrelsen som ersättare.
Efter att årsmötesförhandlingarna avslutats höll jag ett kort anförande om det bostadspolitiska läget i regionen och vikten av föreningarnas opinionsarbete gentemot kommunens politiker.

Efter avslutat årsmöte for jag iväg till Dalarö där hustru och barnbarn väntade. Kvällen avslutades med att vi gick iväg och åt mat på ett lokalt näringsställe. Det var både gott och rogivande så efter maten sträckte båda barnbarnen ut sig i varsitt hörn liggandes på restaurangens soffa och somnade.

Inga kommentarer: