lördag 19 januari 2013

Lördag 19 januari. Möte med förtroendevalda. Nyproduktion.

I dag samlades föreningar och personal som jobbar i södra delen av vår region på regionkontoret. Jag fick häromdagen en uppmaning från en föreningsordförande att komma dit ochprata lite om läget när det gäller bostadspolitiken och kommande kampanj.

För mig är det självklart att greppa alla tillfällen som dyker upp att få prata om pågående och kommande opinionsarbete. Just nu står vi i startgroparna med vår jättesatsning på att få in bostadsfrågan på den politiska agenda i valet nästa år. Vi har haft ett möte med föreningsordförandena i regionen där en första information gavs och en del material delades ut. Målet nu är att nå så många föreningar och lokala föreningar som möjligt för att höra vilka frågor som är viktigast i respektive område. Vi kommer med all säkerhet kunna enas runt några få viktiga frågor som tillsammans med de riksgemensamma skall ligga som en plattform i regionens påverkansarbete.

Jag har de senaste dagarna fått många mail från medlemmar/förtroendevalda som uttrycker sitt gillande över det kommande opinionsarbetet för hyresrätten och dess utveckling. Fantastiskt roligt och uppmuntrande att få den typen av mail.

Det har också kommit reaktion på den information jag publicerade igår rörande nyproduktionen av hyresrätter i Vattenfalls tidigare kontorsbyggnad. Det är förstås inte vi som förhandlat fram hyresrätterna men vi det vill säga förhandlingsenheten har förhandlat med fastighetsägaren och kommit överens om hyrorna på de lägenheterna som byggs i Vattenfalls gamla hus. Otroligt bra för alla som söker en hyresrätt att bo i att det blir massor av hyresrätter i huset och inte som det från början ryktades bostadsrätter.

Kylan har slagit till ordentligt och igår kväll när jag var i Handen visade termometern -20,5 grader.
För närvarande är det drygt -17 grader och sakta sjunkande. Undrar hur kallt det kommer bli i natt.

Inga kommentarer: