fredag 2 november 2012

Fredag 2 november. Haloween. Lokala Hyresgästföreningar.

Våra Lokala Hyresgästföreningar har till uppgift att ta tillvara det lokala engagemanget. Ibland är det inte så lätt att tillvarata engagemanget om det är lågt eller näst intill obefintligt. Jag har under de senaste veckorna haft kontakt med en eldsjäl (Krister) i ett bostadsområde som ägs av kommunala Familjebostäder.
För något år sedan når det fanns hyresgäster som ville ombilda hyresrätterna till bostadsrätter var engagemanget högt i området men nu har det slumrat till igen.
Kommande vecka skall vi träffas och rigga ett möte i området för att höra med hyresgästerna vad de förvantar sig av den lokala hyresgästföreningen men och lyssna på vilket stöd de vill ha för att verksamheten lokalt skall kunna vara meningsfull.
I ett annat område är engagemanget hos några hyresgäster och förtroendevalda så intensivt att alla inte hinner med utan känner sig lite avhängda. Självklart skall vi hjälpa de lokalt förtroendevalda att hitta en bra nivå för alla och där allas engagemang kan tillvaratas på bästa möjliga sätt.
Idag firas det Halloween i PUR huset.

Barn o barnbarn på besök och förgyller vår lediga fredag. Har fått handräckning och praktisk hjälp under dagen.

I väntan på middag målar ungherrarna tavlor och äter glass. Att äta efterrätten efter middagen är ett typiskt vuxenpåhitt och inget att bry sig om.


Alla ungdomar är engagerade och förväntansfulla inför kvällen. Otroligt bra jobbat av projektarbetaren Ronja som håller i alla trådar för att kvällen skall bli lyckad.


Det rör sig en del läskiga typer i området rut P.U.R, huset.

Inga kommentarer: