onsdag 29 augusti 2012

Tisdag 28 augusti. Låååångt Regionstyrelsemöte.

En dag med med möten och samtal från bekymrade medlemmar. Det mesta handlade om upprustning och ombyggnad.

Kvällens regionstyrelsemöte hade en hel på agendan. Några frågor av mycket strategisk betydelse inför kommande förhandlingar och några av intern organisatorisk art.
Vårt förhållningssätt i den kommande förhandlingsomgången är en mycket viktigt fråga som fick väldigt mycket fokus och tid under kvällen. Vi enades om en fortsatt linje och frågan kommer att behandlas på nästa styrelsemöte efter en rejäl beredning av kontorets förhandlingsenhet.

Under kvällen fick RS en revisionsberättelse gällande revisionen av Sollentunaföreningen. Eftersom revisionen nu är avslutad gav regionstyrelsen ansvarig boutvecklingspersonal i uppdrag att boka lokal och kalla till årsmöte. Kallelse till årsmöte med tillhörande handlingar kommer skickas till samtliga medlemmar i Hyresgästföreningen Sollentuna

Med jämna mellanrum får jag kontakt med hyresgäster som blivit erbjudna lägenheter i utbyte mot pengar. Idag träffade jag en hyresgäst som "köpt" ett hyreskontrakt i en söderförort. För några dagar sedan var det en medlem som hörde av sig till vår juridiska enhet med begäran om hjälp att få tillbaka 300.000 kronor som hon/han betalt för ett hyreskontrakt. Just nu funderar vi på hur det skall hanteras eftersom det inte är något som vi normalt sysslar med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför ska hyresgäster stå för ditt födelsedagsfirande?
Är inte det en privat utgift?

Mvh
Fredrik

Frida sa...

Tycker nog inte jag och övriga hyresgäster ska betala din bjudning. Vill du ha fest får du ordna och pröjsa den själv. Det hade alla andra fått göra.

Anonym sa...

Varför ska vi medlemmar betala din fest?
Varför tog du bort det utan att svara på frågan. Är det så det fungerar på Hyresgästföreningen?

Jag tycker det är skandal att topparna i HGF berikar sig på medlemmarnas bekostnad. Det är våra pengar!

Terje Gunnarson sa...

Hej på er Anonyma.
Jag har firat min födelsedag tillsammans med nära och kära under sommaren och betalade givetvis allt ur "egen ficka".
Nu är det regionkontoret som bjudit in förtroendevalda, politiker och andra beslutsfattare helt enligt gällande tradition fast på min uppmaning mer sparsamt.
Jag har undanbett mig presenter ser hellre att de som vill sätter in ett bidrag till läkare utan gränser. Det är ni välkomna att göra också.