söndag 25 mars 2012

Söndag 25 mars. Folkomröstningen Ekerö!!! Vänsterpartiet. Barnkalas.

Idag folkomröstade de boende på Ekerö. Frågan var skall det allmännyttiga bostadsbolaget säljas eller ej.
Resultatet var mycket tydligt 2/3 vill behålla det allmännyttiga bostadsbolaget. valresultatet Ekerö
Följade pressrelease är på väg att skickas ut

Ekeröborna har sagt sitt. Resultatet av dagens folkomröstning är ett tydligt nej till utförsäljningen av AB Ekerö Bostäder. 66 procent av medborgarna röstade nej, ja-sidan fick bara 33 procent.
I dag har det varit folkomröstning på Ekerö om kommunens utförsäljning av AB Ekerö Bostäder.
– Ekeröborna har sagt sitt och budskapet är mycket tydligt: de vill ha kvar Ekerö Bostäder i kommunal ägo, säger Terje Gunnarson, ordförande, Hyresgästföreningen region Stockholm. Nu är det viktigt att politikerna i kommunen faktiskt lyssnar på medborgarnas vilja.
Den borgerliga majoriteten i Ekerö kommun tog under hösten 2011 upp frågan om försäljning av det kommunala bostadsbolaget Ekerö Bostäder. Anledningen var att betala av kommunens lån, bygga en simhall och bredda Ekerövägen. Röster höjdes snabbt om krav på en folkomröstning i frågan. Den 23 november 2011 lämnades 2 310 namnunderskrifter till stöd för folkomröstning in till kommunen.

– Det är oroväckande att kommuner säljer ut sin allmännytta och därmed avsäger sig sitt ansvar för bostadsförsörjningen i kommunen, säger Terje Gunnarson. Vid tidigare försäljningar i Stockholmsregionen har konsekvensen blivit att antalet hyresrätter har minskat kraftigt och i vissa kommuner har de helt försvunnit.
Under helgen har vänsterpartistiska politiker haft möte i landstingssalen i Landstingshuset i Stockholm.

Jag var inbjuden att hålla ett kortare anförande. Vänsterpartiets engagemnag i allas rätt till en god bostad är verligen starkt det känndes ordentligt idag. Fick en rysning av välbehag!

Eftermiddagens firande av barnbarnets födelsedag (två år) var en väbesökt tillställning. Massor av glada barn och pratglada vuxna det piper fortfarande i öronen av ljudvolymen men det var otroligt roligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker snarare att deltagarresultatet på 45% snarare säger att vi skall akta oss väldigt noga för folkomröstningar.

Anonym sa...

Hyresgästföreningen och vänsterpartiet tycks allt mer vara synonymt.

Tråkigt för oss som inte är vänsterpartister/kommunister att vara med i hyresgästföreningen, som gått från en intresseorganisation för hyresgäster till vänsterpolitiskt organ.

Anonym sa...

66 % av de 45 % röstande tyckte på ett visst sätt.
Det är åsikten från 30 % av Ekerös befolkning. Inget jag skulle dra några större växlar på.
Synd att det inte blir en simhall. Tack Hyresgästföreningen...

Hyreslägenheterna hade varit hyreslägenheter oavsett kommunal eller privat ägo, men för Hyresgästföreningen är det bara offentligt ägande som räknas tydligen (kommunism).

Anonym sa...

Det som är glädjande med folkomröstningen på Ekerö är att den visar att alliansens bostadspolitik inte ens stöds av deras väljare! Imponerande att så måga villaägare ser nyttan av en allmännytta framför ett sedan länge utlovat badhus. Det kan ju vara så att det löftet har definitivt förbrukats under de trettio år som passerat sedan det först gavs! De har ju sedan dess befunnit sig i majoritet och har haft alla möjligheter att förverkliga den seglivade gamla politiska drömmen.

Söderhöna