fredag 16 september 2011

Fredag 16 september. Svarta lägenhetsaffärer. Inför helgens möte.

Igår var det ett inslag i SVT ABC om svartförsäljning av lägenhetskontrakt. Vi har under en tid haft dialog med de boende och igår var det ett inslag i TV med rubriken:
Boende i en fastighet i Vällingby har betalat mellan 15.000 och 30.000 kronor för ett svartkontrakt. Totalt kan det handla om kontrakt för miljonbelopp.
Klicka på länken och läs mer det finns även ett filmklipp
http://svt.se/2.33538/1.2534485/boende_luras_betala_for_kontrakt_i_vallingby

Idag har det återigen ringt en orolig hyresgäst angående upprustning och om byggnationer. Hyresgästen bor hos en privatvärd på Lidingö som nu vill starta igång arbetet med stambyte och upprustning. Några av hyresgästerna har inte skrivit på som ger ok till hyresvärden att starta arbetet
Damen som ringde är en av dessa och hon var väldigt orolig och ville veta sina rättigheter och skyldigheter. En del kunde jag svara på men förhoppningsvis ringer hon till ansvarig förhandlare som jag förmedlade telefon nr. till.

Under dagen har jag gått igenom upplägget inför helgens konferens och det känns riktigt bra. Nu hoppas jag bara att all teknik med dator, projektor och bärbara minnen skall fungera och att vi tillsammans skall skapa en riktigt bra och framgångsrik dag.

Avslutade kvällen med att träffa ett par kompisar i förbundsstyrelsen och samtala om allehanda ting rörande hyresrätten, bilar, teknik och politik.

1 kommentar:

Anonym sa...

Terje, är inte svartkontrakten ett bevis på att systemet föder korruption? Därmed kan inte systemet ha den legitimitet som fordras av ett prisreglerat system med anspspråk på att fördela lägenheter efter behov. Systemet levererar inte och den som vill åt en lägenhet måste muta eller stå i årslånga köer. Är det bra?

//Jesper