måndag 28 februari 2011

Måndag 28 februari. Förbundsstyrelsemöte. Styrgrupp. Arbetsutskott. Valberedning.

Dagens förbundsstyrelsemöte avhandlade en mängd viktiga frågor. Från bostadspolitik till organisationsfrågor. Det som engagerade mig mest var det bostadspolitiska läget i landet. Förbundsordförande Barbro hade en informativ och grundlig genomgång av nuläget i små och stora frågor.

Styrgruppen för projektet som jobbar med förbundsstämmans arbetsuppgifter hade sitt första möte under eftermiddagen. Ett viktigt projekt med en engagerad projektledare som med all säkerhet kommer att bidra till ytterligare utveckling av stämmans arbetsuppgifter.

Regionstyrelsens arbetsutskott hade en hel del viktiga frågor på dagordningen. Förberedelser inför kommande ordförandekonferens i mars och fullmäktige i april. En par organisationsfrågor berördes och föreningarna i Nord-Ost fick beviljades medel till att kalla alla medlemmar till kommande årsmöte.
Regionens valberedning hade bjudit in mig till kvällens möte. Jag fick svara på en del frågor om verksamheten och styrelsens arbetsformer. Känns som att regionen har en kompetent och duktig valberedning.

Väl hemkommen strax före tio så passade bonussonen och jag på att övningsköra drygt en timme. Det går riktigt bra. Han är försiktig och ödmjuk utan att vara feg. Klarar av start stopp backa och alla reglagens funktioner. Vi åkte runt på en hel del smågator och tränade olika moment. Ännu så länge framsteg hela tiden det blir värre och motigare framöver när han kommer uppleva sig ståendes på samma nivå hela tiden och att körningen inte utvecklas.

Inga kommentarer: