måndag 18 maj 2009

Måndag 18/5 Stockholmsmodellen. Förhandlingsrutiner. Fullmäktige. Politikermöte.

Stockholmsmodellen är nu klar och de sista redaktionella tillrättaläggandena är gjorda. Nu är handlingarna på väg till våra fullmäktige ledamöter med A-Post. Stockholmsmodellen är väl genomarbetad och bygger givetvis på alla de kunskaper som finns om hyresgästernas allmänna värderingar. Den är indelad i tre delar som var och en har en mängd parametrar som kan ge plus, minus eller noll poäng, typlägenheten - fastigheten - området. Antalet/fördelningen av poäng kommer att bli en strategisk fråga som måste klaras av på varje primärkomunal nivå.
Vi har ett rejält arbetet framför oss men i slutändan kommer hyrorna spegla hyresgästernas generella värderingar.
Pressrelease och information kommer att skickas ut i morgon halv nio. Stockholmsmodellen blir tillgänglig på webben under fm i morgon. Viktigt att alla som vill veta mer kan läsa och få information på vår webbplats.
Förhandlingsrutinerna för Region Stockholm är nu ordentligt reviderade och en del förändringar är genomgripande andra mindre men ändå viktiga. Till grund för rutinernas utformning ligger det stora möte som vi hade med förtroendevalda, personal och stadgar samt omvärldsfaktorer. Det har varit ett stressigt arbete att göra klart allt.
Rutinerna skall fungera även i en förändrad miljö. Dessutom skall kommande krav inför införandet av Stockholmsmodellen tillgodoses.
Beslutshandlingar, dagordning och annat materal är nu på väg till fullmäktige för beslut.
Klockan kvart över tre landar jag utanför kommunalhuset i Botkyrka där skall jag tillsammans med Botkyrka-Salems Hyresgästförening träffa ett antal styrande politiker.

Vi har ett informellt men informativt samtal om allehanda frågor rörande hyror nyproduktion hyresgästinflytande och framtidens boende där många tankar och ideer luftades. Datum för nytt möte bestämdes och jag lovade att skicka över en del information via mail.
Under kvällen fixas pressreleasen till via mailen. Vi är tre stycken som puttsar och tycker till undrar hur det gick till före datorer och mail gjorde sitt intåg i mediavärlden.


Imorgon tisdag klockan 09.00 lägger jag ut Stockholmsmodellen

här på bloggen för den som är intresserad.

Inga kommentarer: