fredag 5 oktober 2012

Torsdag 4 oktober. PUR. Fastighetsägare. Medlemskontakt. Förhandlingsupptakt. Statistik. Regionstyrelsemöte. Lunchmöte. Metro. Fastighetstidningen.

Vi brukar tjata om att det byggs för lite hyresrätter och att de långa projekterings tiderna är negativt för byggandet. Nu stämmer byggare in i vårt påstående om för låg produktion. Läst mer i Byggnadsarbetaren

Metro har idag en artikel rörande fastighetsägarnas krav inför kommande förhandlingar om ett ramavtal. I går skrev jag om hur konstigt det kan tyckas att fastighetsägarna ena dagen säger upp avtalet rörande förhandlingsavgiften och därmed attackerar det kollektiva systement att förhandla hyror och nästa dag vill förhandla om nästa års hyror. Klicka här du vill läsa artikeln i Metro
  • Självklart kommer vi förhandla.
  • Självklart tar vi ansvar.
  • Självklart månar vi om hyresgästernas trygghet.
  • Självklart månar vi om hyresgästernas plånbok.
Fastighetstidningen har också en artikel om de kommande förhandlingarna klicka på Fastighetstidningen och läs mer.

Under dagen har jag vid olika tillfällen träffat företrädare för ganska stora privata fastighetsägare. Ett par frågor dyker alltid upp nämligen upprustningar och tillval. Det känns att det behövs samlade och samlande grepp över de frågeställningarna. Det är märkligt hur kostnaderna och hyreshöjningarna i Region Stockholm kan variera så mycket som de gör.

Arbetslunch med en fastighetsförvaltare för att få höra om aktuella projekt och hur frågan om hyresgästernas boende under kommande upprustningar löses. Alltid viktigt att få höra andra sidan av verkligheten för att förstå hur de tänker och resonerar.

Efter lunchen har jag en stund över och eftersom PUR projektet idag firar kanelbullens dag med att bjuda in en gäng områdesarbetare förutom alla bullätande barn passar jag på att åka dit och träffa en hel massa glada och trevliga barn och ungdomar. Tokroligt att projektet rullar på så framgångsrikt som det gör.

Under kvällen har regionstyrelsen möte för att behandla och besluta i ett ärende som rör organisationens inre liv. Efter att ha fått en övergripande beskrivning av underlaget och efterföljande resonemang tar styrelsens ett nödvändigt men mindre bekvämt beslut.

Inga kommentarer: