tisdag 9 oktober 2012

Tisdag 9 oktober. Radonhus. Alby. Snö!

De omtalade radonhusen i Upplands-Bro som ägs av det kommunala allmännyttiga bostadsbolaget är fortfarande fyllda med hyresgäster. Många hyresgäster oroar sig över de höga radonvärdena. Vi hjälper många hyresgäster när de nu riktar krav mot bostadsbolaget.
Krav eller inte nog vore det ansvarstagande av bostadsbolaget Uppladnds-Brohus om de lade större energi på att ge hyresgästerna i radonhusen alternativa lägenheter i det egna beståndet eller varför inte be om hjälp hos grannkommunernas bostadsbolag.

I Alby Botkyrka har det varit flera möten med hyresgäster och fler blir det. Många hyresgäster är oroliga över Botkyrkabyggens kommande försäljningar av hyreshus. Det står en hel del i lokaltidningarna om vad hyresgästerna tycker om försäljningarna av de kommunalt allmännyttigt ägda hyreshusen.
När vi åkte från Sälenfjällen strax efter lunch idag var det nära nollgradigt och lite snö låg kvar på bilen efter nattens kyla och nederbörd. Hoppas det dröjer minst en månad före den första snön faller över Stockholm.

5 kommentarer:

Anonym sa...

När en hyresfastighet byter ägare händer ingenting för hyresgästerna.
De behåller sina rättigheter och skyldigheter.
Det kan vara bra för er i Hyresgästföreningen att veta
Hälsar Zbisse

Anonym sa...

Finns ingen dramatik i att en fastighet byter ägare.
Rättigheter/skyldigheter består för båda parter.
Märkligt agerande att försöka skrämma upp hyresgäster i onödan.

Mest rädda är HGF för förhandlingsersättningar och fritidsmedel. Det är där skon klämmer.

Terje Gunnarson sa...

Hej
Det finns ett otal exempel på hur det kan gå om en allmännyttig kommunal hyresfastighet säljs till en privat fastighetsägare.
Exempelvis Brandbergen, Åby, Visättra, Jordbro......
Förhandlingsersättningen är inte beroende av vilken som är fastighetsägare och fritidsmedlen är till för hyresgästerna i bostadsområdet inte bara medlemmar.
Vh

Anonym sa...

Kommunala bolag är mer generösa med fritidsmedel till Hyresgästföreningen, det är ingen hemlighet. Det är där skon klämmer.
Sedan Fastighetsägarna sagt upp avtalet att samla in förhandlingspengar åt hgf har det också blivit en del för hgf för att förhindra privat ägande.

Det är hundratals munnar att mätta på hgf-kontoret i Globen. Höga löner, förmåner och pensionsavtal ska finansieras.
Därför är denna kamp för pengar central för hgf.

Tage

Terje Gunnarson sa...

Trams! Jag har redan förklarat det där med fritidsmedel. När det gäller arbetet med att bevara och utveckla hyresrätten går det vidare med oförminskad styrka.