fredag 12 oktober 2012

Fredag 12 oktober. Sollentuna. Förhandlingsupptakt. Stopp o belägg.

Gårdagens extra årsmöte i Hyresgästföreningen Sollentuna blev som jag skrev igår ett ganska långt och tidvis tråkigt möte. Ett möte som antagligen inte gör att fler kommer till nästa årsmöte för det verkar onekligen som att det blir ett årsmöte till.
När rösträknarna i natt hade räknat klart så visade det sig att det avgivits fyra ogiltiga röster. Det vill säga det var fyra röstsedlar fler än röstkort. De fyra ogiltiga rösterna går inte att identifiera och resultatet är så att fyra röster har stor inverkan på vilka som kommer in i styrelsen.
Otroligt tråkigt men det är som alla vet viktigt att allt går rätt till och att börja spekulera i hur det kunde bli fler röstsedlar än röstkort nyttar inte till.

I morgon är det förhandlingsupptakt och jag tror rekordmånga deltagare anmälda om jag minns rätt drygt 280 personer. Skall bli riktigt häftigt att få delta och se hur vi kan hitta den mest framgångsrika sättet att genomföra årets förhandlingar. Förhandlingsriktlinjer som är under översyn, riksgemensamma riktlinjer och samordning är några av våra teman under dagen dessutom kommer KTH professorn Hans Lind och håller ett anförande om hyresrätten.
Vårt förhandlingsarbete är det som skall göra kampanjen Stopp och Belägg framgångsrik. Känns som att organisationen är rejält taggad inför kommande förhandlingsomgång.

I morse var det vitt på taken och och frost på marken när jag tittade ut. Kändes därför inte helt fel att motera vinterdäcken på bilen en tid på gummifirman som var bestämd sedan ganska länge. Hoppas dock att vintern kan vänta med att infinna sig ett tag till eftersom båten fortfarande ligger i sjön.
Får se om det kanske blir en tur på söndag om vädret är bra. Så här års är det vid klart och lugnt väder väldigt vackert i skärgården med rikt djur och fågelliv. Inte ovanligt att se både säl och havsörn.

Inga kommentarer: