torsdag 16 augusti 2012

Torsdag 16 augusti. Planering. Möte med media. Kommande hyresgästmöte.

Upprustning och ombyggnad  av befintliga hyresrätter pågår på många håll i vår region. Nivån och omfattningen på upprustningarna varierar stort mellan olika fastighetsägare.


Idag var jag i en kommun norr om Stockholm där fastighetsägaren tänker bygga om och slå ihop små men väldigt välplanerade enrumslägenheter till tvårummare.
De hyresgäster jag träffade var väldigt oroliga och bristen på information var uppenbar. Kommande vecka skall vi ha ett informationsmöte där både förhandlare, jurist och lokala representanter för Hyresgästföreningen deltar.
Målsättningen är att ge alla hyresgäster den information som de så väl behöver.
Media visar stort intresse för ombyggnads och upprustnings frågor och idag träffade vi mediafolk inför en kommande artikel. Kan ana mig till att det blir en läsvärd artikel.

Under dagen bokade jag in fler olika möten med hyresgäster kommande vecka. Det är olika frågor som är aktuella bland annat hyror, underhåll, grannsämja, fritidslokaler och inflytandefrågor.

Kvällen tillbringar jag på Dalarö med diverse snickeriarbete. Lade golv och isolering imorgon skall väggsektionerna resas och förhoppningsvis skall alla vara på plats före kvällen så att det kan bli takjobb på lördag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jadu... Du och hgf kräver svar - själva svarar ni inte på något trots att frågorna kommer från dem som betalar er lön.
Ingen vidare respekt alltså för hyresgästerna. Om du känner respekt kan du gå tillbaka i din blogg och svara... ;)

Anonym sa...

Har du gratulerat de boende i Kompassen efter att de lagt den stora satan Hyresgästföreningen på rygg?

Vi var några ånghästare som var där med blommor och hyllade. Alla hgf-symboler i fastigheten försvann kvickt när vi alla hjälptes åt. Mycket trevligt.

Anonym sa...

Varför är hyresrätter generellt sunkigare än bostadsrätter?

Terje Gunnarson sa...

Nej jag har inte gratulerat de boende som vill ombilda i Kompassen varför i hela friden skulle jag göra det. Men jag gör inte heller tvärtom.

Terje Gunnarson sa...

Delar inte uppfattningen att hyresrätter generellt är sunkigare än bostadsrätter.