tisdag 21 augusti 2012

Tisdag 21 augusti. Ny medarbetare. Hyresgästmöte. Bostadsbristen.

Idag är bostadsbristen återigen aktuell i tidningarna. Flera artiklar som beskriver hur eländigt det är för unga människor som söker bostad. År efter år vid den här tiden samma sak bostadsbristen uppmärksammas och politikerna lovar bot och bättring. Ännu så länge ingen ljusning i sikte vilket belyses på alla möjliga sätt i alla möjliga forum.

Att träffa hyresgäster och medlemmar i kvarteret är för mig väldigt viktigt. Idag besökte jag en hyresgäst som bor i ett hus som renoverats och upprustats. Man behöver inte vara specialist för att se hur dåligt arbetet är utfört men det som var mest primärt för hyresgästen var hyresnivån. En hyreshöjning med 2.400 kronor för en ganska liten tvårums lägenhet är mycket. För många betyder en ökad utgift med 2..400 kronor att ekonomin kan haverera. Jag lovade att återkomma till hyresgästen efter att ha pratat med vår förhandlingsenhet.

Under eftermiddagen träffade jag en nyanställd på kommunikations enheten som smed bland annat skall syssla med mediabevakning. En välbehövlig förstärkning som genom sina breda kunskaper och mångåriga erfarenhet kommer flytta fram våra positioner ytterligare.
Under kvällen hade Hyresgästföreningen i Sundbyberg bjudit in till ett informationsmöte i för hyresgästerna i ett stort hus som skall genomgå en mycket genomgripande renovering och upprustning. Behovet av information var väldigt stort eftersom det kommunala bostadsbolaget har undvikit att lämna ordentligt och korrekt information.
Frågorna var många men efter någon timme hade den största oron lagt sig och vi lovade att återkomma när det finns mer information att delge hyresgästerna. Både förhandlare och jurist från regionkontoret deltog på ett mycket proffsigt sätt vilket gav hyresgästerna både kunskap och trygghet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken rackabajsare! Medlemsantalet sjunker igen! 124 324 nu...