måndag 20 augusti 2012

Måndag 20 augusti. Vendelsö. Tyresö. Tallkrogen. Älvsjö.

Regionen har ett skiftande bestånd av hyresrätter. Idag var jag en tur till Vendelsö och promenerade i ett bostadsområde som består av olika boendeformer. Hyreshus, bostadsrätter, radhus och villabebyggelse samsades på ett utmärkt sätt. Allt byggt för sitt ändamål/boendeform.

Tyresö är en kommun som har ett välskött bestånd av allmännyttigt ägda bostäder som man månar om. I vintras var jag på en bostadspolitisk hearing som anordnades av Hyresgästföreningen Tyresö. I dag passade jag på att besöka en del av de områden som berördes vid mötet med politikerna för att med egna ögon se och uppleva bostadsområdena.

I Tallkrogen pågår upprustning av Stockholmshems fastigheter. Det blir väldigt fint både utanför och inne i hyreshusen. Idag besökte jag Lokala Hyresgästföreningen Spindeln i deras nya och fina lokal. Skönt att höra hur bra allt "flyter på" med arbetena i kvarteret och att informationen till hyresgästerna fungerar. Viktigt att ta tillvara alla goda exempel som finns runt om i regionen.

Efter ett besök i Älvsjö hade jag ett möte på regionkotoret rörande förhandlingar. Förhandlingarna pågår fortfarande på en del håll när det gäller hyror i privatägda hus. Viktigt att vi har ett brett perspektiv och inte tar något för givet.

Under kvällen träffades regionstyrelsens arbetsutskott över en diger dagordning. Medlemsutveckling, förhandlingar, änsökningar om ekonomiskt stöd, regionens verksamhetskonfrens, förhandlingsupptakt och kommande överläggning med regionstyrelsen var några av punkterna på dagordningen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jassåru Terje? Viken ägarkarusell
hyreshusen i Tallkrogen råkat ut för, tredje ägaren på några år nu

Hyreshusen överläts ju efter drygt 50 års ägande av Svenska Bostäder till Familjebostäder för några år sedan.

Och nu har plötsligt Stockholmshem tagit över beståndet?

Stadshuset/Joakim Larsson gillar ju att sälja allmännyttiga bestånd, så det kanske är en "win-win situation" för hyresgästerna att man säljer bestånden till andra allmännyttor i stället för att ombilda eller sälja till andra privata "investerare"

Tjillivippen

Terje sa...

Tjillivippen på dig själv du!
Husen har alltid tillhörst Stockholmshem.

Anonym sa...

Lika envis som vanligt Terje

- " Husen i Tallkrogen har alltid tillhört Stockholmshem " ?

Men bolaget verkar inte själva känna till innehavet?

På Stockholmshems hemsida finns samtliga deras hyresbestånd uppräknade, dock INTE Tallkrogen?

På Familjebostäders hemsida står däremot följande att läsa:

Tallkrogen tillhör ett av de bostadsområden som Familjebostäder tog över från Svenska Bostäder i september 2009.

Men du kanske hade kört vilse på din lilla Field Tripp Terje, det är gyttrigt att hitta i dessa
avlägset belägna räjonger. Speciellt för utsocknes besökare.

Tjillevippen påré igen Terje

Anonym sa...

Heja Terje friskt humör, det är det som susen gör!

/Brf Kompassen 1

Anonym sa...

Terje har tappat kontrollen.,,

Terje sa...

Har kollat på kartan vilken stadsdel husen ligger i och det är Gubbängen inte Tallkrogen. Ramvägen Dörrvägen Skrinvägen.