Nu är det full rulle och rejält hög volym. Tre barnbarn som bygger Lego sparkar boll och prövar på olika aktiviteter.
2 åringen får nog anses som den mest förnufttige. Strax efter halv tio meddelande han högt och tydligt "jag skall duscha nu".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Bygga hyreskasern i Lego. Fiffigt.
Hej
här är ett bra recept på fruktkaka:
2 dl torkade aprikoser
2 dl katrinplommon, torkade
0,5 dl russin
1 dl whisky
2 dl valnötter
1,5 dl mörk choklad, hackad
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
250 gram smör
2,5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
4 st ägg
Tillagning
12 portioner
1. Hacka frukten i små bitar och blötlägg i whiskyn i 1 timme.
2. Värm ugnen till 150 grader.
3. Grovhacka valnötterna och chokladen. Blanda nötterna med frukt och choklad, mjöl och bakpulver i en bunke.
4. Rör smör, socker, vaniljsocker och salt mjukt i en annan bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan varje ägg. Rör ner mjöl- och fruktblandningen. Lägg smeten i en rund smord och bröad form med löstagbar kant (28 cm i diameter).
5. Grädda cirka 1 timme.
6. Stjälp upp kakan. Låt den gärna stå några dagar och mogna.
Välkommen att hälsa på i Ånghästen, Terje!
Kolla in vad brf:en klarar av att fixa på ingen tid alls, sådant som Stockholmshem inte klarat på 20 års tid.
Oj, vad bra bostadsrätten är!
Hyresgästerna vann över Hyresgästföreningen. Såväl i Kompassen som hos oss i Pärongården.
Då som nu tycker terje synd om sig själv.
I åratal har hyresgästerna i aktuella gårdar varit med och betalat din lön, nu vann vi mot dig och är fria från hyreshöjningar.
Varför inte vara lite storsint terje och gratulera oss vinnare?
vi i Pärongården hörde massa beskyllningar innen Hyresgästföreningen förlorade mot oss hyresgäster, efter segern inga gratulationer alls. Bara tystnad.
Jättegoda kanelbullar:
5 dl mjölk
50 gram jäst, för söta degar
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma, malen
15 dl vetemjöl, -16 dl
125 gram smör, rumstempererat
1 st ägg, till pensling
pärlsocker, till garnering
Fylllning
125 gram smör
1,5 dl strösocker
2 msk kanel, mald
Tillagning
40 - 50 bullar
1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Rör samman fyllningen.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.
5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
Trevligt att du börjat lägga ut recept på bloggen. Speciellt fruktkakan blev riktigt bra. Den kommer jag göra flera gånger.
Hoppas du fortsätter med recepten nu.
Sommarhälsningar från Ingegärd
Skicka en kommentar