fredag 20 juli 2012

20 juli. Målat friggebod. Båttur. Stegsholmsgård. Bostadsbristen och nyproduktion av hyresrätter.

Vädret har under veckan varit i bra. Solsken och inte så mycket blåst men någon riktig sommarvärme har inte infunnit sig ännu. Vi Ewa och jag har målat friggeboden och i övrigt tagit det lugnt.
Härom dagen förgyllde vi vår tillvara med goda vänner som kom på besök och åt en bit mat tillsammans med oss.Idag fredag var vi en tur med båten till Kyrkviken på Ornö. Fjärdarna låg näst intill spegelblanka under färden dit som gick i makliga fem - sex knop. Träkyrkan ligger vackert på en höjd och man ser den lysa vitt när man svänger in i Kyrkviken.

Under kvällen var jag en tur till Gålö och Stegsholmsgård där det är "tändkuleafton". En mängd olika tändkulemotoret står och tuffar. Traktorer, en gigantisk kompressor, en större båt alla med tändkulemotorer plus flera motorer som står på lastpallar eller bilsläp står puttrar.

Det häftigaste var att se en såg där stora stockar sågades till bräder allt drivet av en tändkulemotor av modell äldre.

Bostadsbristen blir allt mer akut. Nu är det många artiklar i tidningarna om hur studenter söker någonstans att bo. Det spekuleras i om det återigen kommer bli tältläger utanför universiteten.
Det projekteras och byggs mer hyresrätter än påmånga år och markanvisningarna förproduktion av hyresrätter är rekortstort och det är fantastiskt bra. Hoppas att de hyresrätter som byggs kommer att ha en hyresnivå som inte blir på tok för hög.

Inga kommentarer: